Followers

Saturday, 20 May 2017

Time never end

Just imagine kalau reality ni kau hidup semue pakai mase , semue bayar pakai mase yang kau ade . kau takkan dapat mase yang lame untuk kau hidup kan ?kau berlari berlari untuk kejar mase . bile mase tu dah habis kau mati macam tu jee . takpayah tunggu orang bunuh kau , kau takpayah tertanye-tanye bile kau nak mati , takpayah tunggu sakit yang kronik , takpayh tunggu tali gantung pun . semue mase yang kau ade tu yang tentukan . let say kalau kau lambatkan mase kau kau lambat la mati kalau cepat cepat la kau mati , tapi semue tu bergantung pulak dengan care hidup kau . dan mungkin kau sempat capai semue mimpi indah kau .


But sekarang nii kau pun taktahu banyak mane mase kau ade untuk capai semue impian kau , kau pun taktahu bile kau akan mati , kau mati dalam mase yang macam mane . ape akan jadi dengan kau untuk mase yang seterusnye .

kau sedar kau perlu banyak mase untuk hidup kau tapi kadang-kadang kau sendiri abaikan . Rase give up tu normal rase riak sangat pun rugikan mase kau jugak . sebab at the end is nothing . Bagi aku hidup ni simple kau takperlu senang sangat , kaye sangat , mewah sangat .. tapi susah sangat pun takboleh jugak . manusia ni saling memerlukan untuk support each other .

if kau cakap kau sorang-sorang kat dunia ni tipu jee bukan kau tipu sebab kau taktahu tapi keadaan sekeliling buat kau kene tipu . Mungkin mase tu kau rase kosong tapi try kau toleh perhatikan orang sekeliling kau tanye dorang pernah tak dorang rase macam tu tapi sebenarnye ramai kat belakang tunggu kau bangun .

No comments:

Post a Comment