Followers

Monday, 22 May 2017

Perfect

yang terbaik tak semestinya yang pertama ,
tak semestinya dengan orang yang kau kongsikan segalanya untuk setiap saat
yang kau rasa sempurna tak semestinya dengan apa kau agungkan untuk permulaan .

yang aku ada sekarang cukup buat aku sempurna .

You complete me♕

Future , I'm just writing this to you and only for you

i'll say this to you as long as i can , cause to me you are too special
forgive me for all my mistake i've done , '

you are my only one i've , start from the first we meet untill now ,
how ? because with you i can be myself , i can be me .

Maybe before this i'm never think about your feel , think that how's hurt you get from me .
Not just for first time but so many  ,
but you still wanna to stay even i know you're not strong enough .

I know Sometimes you feel like you wanna let me go , ' but at the same times i'm still wanna keep stay with you cause i can't without you and you just keep going as i want . Since your heart was beat when you see me , I'm so glad that .

you make me know, how's wanna to stop and get out from the shit world i've create . You bring me out and always try hard to change me better .

I'm appriciate that , really .

I'm still remember how's we are together countings star at midnight . Singing together , cry and laugh together .
How you takecare of me from the far .

Baby , i'm just realize for the truth is i need you for the most and untill the end not just me but our baby .

Saturday, 20 May 2017

Time never end

Just imagine kalau reality ni kau hidup semue pakai mase , semue bayar pakai mase yang kau ade . kau takkan dapat mase yang lame untuk kau hidup kan ?kau berlari berlari untuk kejar mase . bile mase tu dah habis kau mati macam tu jee . takpayah tunggu orang bunuh kau , kau takpayah tertanye-tanye bile kau nak mati , takpayah tunggu sakit yang kronik , takpayh tunggu tali gantung pun . semue mase yang kau ade tu yang tentukan . let say kalau kau lambatkan mase kau kau lambat la mati kalau cepat cepat la kau mati , tapi semue tu bergantung pulak dengan care hidup kau . dan mungkin kau sempat capai semue mimpi indah kau .


But sekarang nii kau pun taktahu banyak mane mase kau ade untuk capai semue impian kau , kau pun taktahu bile kau akan mati , kau mati dalam mase yang macam mane . ape akan jadi dengan kau untuk mase yang seterusnye .

kau sedar kau perlu banyak mase untuk hidup kau tapi kadang-kadang kau sendiri abaikan . Rase give up tu normal rase riak sangat pun rugikan mase kau jugak . sebab at the end is nothing . Bagi aku hidup ni simple kau takperlu senang sangat , kaye sangat , mewah sangat .. tapi susah sangat pun takboleh jugak . manusia ni saling memerlukan untuk support each other .

if kau cakap kau sorang-sorang kat dunia ni tipu jee bukan kau tipu sebab kau taktahu tapi keadaan sekeliling buat kau kene tipu . Mungkin mase tu kau rase kosong tapi try kau toleh perhatikan orang sekeliling kau tanye dorang pernah tak dorang rase macam tu tapi sebenarnye ramai kat belakang tunggu kau bangun .

Thursday, 18 May 2017

lukisan tak berlakar

normally kalau hidup kau jatuh tersungkur , susah , jahat , everythings .
but kau kene fikir satu jee semua tu jadi bersebab 
mungkin sebab dulu kau dah biasa dekt atas atau Dia saje nak kau belajar something dari tu . So pertikaikan pun takgunaa kan ?

cuba tengok orang sekeliling kau nii ? macam-macam ragam kan ? macam-macam masalah . the mostly 50% pasal duit and 50% cinta . Hahaha . ade yang sakit kepala pasal duit ade yang stress pasal cinta . tak cakap orang lahh ku sendiri pun pernah lalui kann .  so chill chill relax sabar . 

ade yang indah nanti . 

Wednesday, 17 May 2017

PELANGI CANTIK

hidup sebagai seorang manusia taklah semudah yang disangka , setiap jam tu berjalan dengan cepat dan disetiap minit tu ada cerita atau perkara yang kita perasan atau tak yang ianya terjadi , setiap ruang dan sudut emosi dan fikiran diisi diracuni lalu, lahir ego yang kadang tak mampu dikawal . jiwa memberontak setiap saat.

bila semua kenyataan hidup atau hampir semua kita lalui satu masa hati akan berbisik ''sampai bila,penat untuk bertahan''.Fikiran,emosi,perasaan masih kuat untuk mengawal semua agar hati yang satu mati tanpa dipeduli . itu manusia yang takpernah sedar yang kadang-kadang ego tu sebenarnya ibarat pembunuh',Ego mampu membunuh seluruh jiwa,hati dan mungkin kalau tak mampu kawal hidup yang realiti juga akan mati.

bermain dengan perasaan,fikirkan diri sendiri pentingkan ego sampai aku sendiri tak mampu jujur walaupun dengan diri sendiri , sedihkan ? sampai saat ni hati aku sayu . menangis pun dah tak mampu . nak cakap maaf untuk diri sendri pun tak mampu , see ? banyak sangat . hidup dalam mati . rasa bersalah , terfikir disepanjang hidup aku aku sia-siakan .macamtu ja . tapi mungkin jalan cerita ni dah tertulis kan ? aku cuma sedih sayu kadang-kadang sakit . sakit tengok orang yang sayang aku sakit sebab aku sendiri , dosa aku mungkin tak kan terampun . 

yang takpernah aku fikir sebelum ni tapi dah buat aku sedar .. kehadiran orang takpernah penat kejar aku , sayang aku , bertahan dengan aku , sembunyikan rasa sakit dan perit disetiapkali aku sakitkan hati dia tapi masih mampu senyum dan takpenah penat untuk terus tarik aku untuk berjalan disatu jalan dan mengatur langkah sama-sama untuk kejar impian yang aku sendiri nak dan kami cipta , Sampai saat nee aku masih rasa bersalah , sampai sakit yang dia rasa aku rasa . dalam kan luka tu ? 

aku cuba bayangkan  hidup aku takda dia . sunyi sepi kosong . dan aku takmampu teruskan semua nii tanpa dia .. paling tak dapat aku bayangkan putera aku 'Rayyan,kesayangan kami akan tanya 'mama mana papa?'' , masa tu mungkin aku betul-betul mati sebab hidup Rayyan cuma ada aku mama dia dan dia papa Rayyan sampai bila-bila .

itu akan terjadi kalau masih ikutkan ego aku pentigkan fikiran aku aku hilang bukan satu tapi dua orang yang sangat-sangat penting dalam hidup aku , Ego aku mati lepas sedar betapa peritnya disakiti . Hati aku terlepas dari kurungan bersuara yang dia sebenarnya aku perlukan untuk jadi pelengkap hidup dan Rayyan perlukan papa dia ,  Yang takpernah terjadi dalam hidup aku ego aku kalah dan mati . 


aku bahagia , tapi aku kena terima kadang-kadang cara pola hidup menyakitkan aku setiap minit , cemburu takut itu yang sangat aku rasa . 
aku cintakan dia


terima kasih hadiahkan aku pelangi yang sangat indah dan cantik (R)

Friday, 14 September 2012

kau pon manusia seperti mereka

◕‿◕ 
orang mencaci kau . menghina kau then mereka kata kau babi . kau sakai . kau sial ! kenapa kau tunduk membisu dan melihat apa yang ada dekat bawah ? kenapa kau diam sedangkan kau ada perasaan ? kenapa kau perlu takot dengan budak loser macam tu ? apa dalam kepala hotak kau tengah berfikir yang mereka tu mak ayah kau yang perlu dihormati ? . Hey . bangun dan perjuangkan maruah kau :) . jangan berdiam diri d'situ macam tunggul kayu . jangan biar orang pijak-pijak kau macam sampah ~ .